Starkis patiekalai / receptai

Lenkiškas starkis

Viena 1,5-2 kg žuvis, 200 g rūkytų lašinių, 20 g sviesto, citri­na, stiklinė sauso raudono vyno, 2 šaukštai miltų, petražolių lape­lių, krapų, peletrūno, mairūno, maltų pipirų, druskos. Pailgų lašinių gabaliukų-prismaigstytą starkį pasūdykite, pa­barstykite maltais pipirais ir padėkite į sviestu išteptą keptuvą. Ap­link žuvį pridėkite plonai supjaustytų lašinių gabaliukų ir kepkite orkaitėje. Kepant žuvį šlakstykite citrinos sultimis. Supylę vyną, dar pakepinkite. Iš riebalų, kuriuose kepė žuvis, ir miltų padaryki­te padažą. Iškepusią žuvį dėkite į pašildytą pusdubenį. Supjausty­kite gabalais, apibarstykite susmulkintais žalumynais, užpilkite tru­pučiu padažo.

Starkio apkepas

1 kg žuvies, 2 I vandens, 2 kiaušiniai, 40 g sviesto, stiklinė rūgpienio, 8 pievagrybiai, maltų pipirų, druskos.Virtą starkį nulupkite ir išrinkite kaulus. Sudėkite filė į svies­tu išteptą keptuvą, apibarstykite išvirtais smulkiai supjaustytais pie­vagrybiais arba baravykais.Išplakę kiaušinius su rūgpieniu, įpylę truputį pievagrybių nuo­viro, {bėrę žiupsnelį druskos, maltų pipirų, apipilkite juo žuvį ir 25 min. kepkite orkaitėje.Patiekiamas su virtomis bulvėmis ir slotomis.

Starkis a la brahams

800 g žuvies, 3 šaukštai sviesto, 2 tryniai, stiklinė daržovių nuoviro, baltymas, šaukštas želatinos, 2 pomidorai, druska, mus­kato riešutas.Nuskustą ir išdarinėtą žuvį nuplaukite, supjaustykite 3-4 cm pločio gabalais. Išimtus audinius sumalkite, sumaišykite su try­niais ir sviestu, pridėkite prieskonių. Paruoštu faršu prikimškite starkio gabalus, užpilkite daržovių nuoviru ir išvirkite. Sudėkite į pusdubenį. Nuovirą sumaišykite su išmirkyta želatina, sumaltais pomidorais ir išplaktu baltymu. Paruoštą mišinį užvirkite, pridėki­te prieskonių, perkoškite. Žuvį papuoškite žalumynais ir užpilkite stingstančiais drebučiais.

Baskų starkis

800 g žuvies, aliejus kepimui, 2 tryniai, 3 svogūnai, 3 šaukš­tai pomidorų padažo, druskos, česnako ir pagal skonį curry pries­konių mišinio.Žuvį nuskuskite, išdalinėkite. Perpjaukite išilgai, išimkite stu­burkaulį ir supjaustykite mažais gabaliukais. Žuvies gabaliukus pa­mirkykite aliejuje išplaktuose tryniuose ir iškepkite orkaitėje. Nu­luptus svogūnus supjaustykite griežinėliais, pakepinkite, sumaišy­kite su pomidorų padažu ir užpilkite baigiamą kepti žuvį.

by admin on January 23rd, 2010 in Sterkas

Comments are closed.