Lydeka patiekalai / receptai

Meškeriotojo lydeka

Nedidelė lydeka išdarinėjama, išplaunama. Smulkiai supjaus­tyti žali baravykai sumaišomi su svogūnais, užberiama maltų pipi­rų, druskos. Grybų įdaras sudedamas į išskrostos lydekos pilvo ertmę. Kepama ant žarijų pilvu į viršų. Galima kepti suvyniotą į varnalėšos, šalpusnio lapus.

Angliška lydeka

1-1,5 kg žuvies, 60 g sviesto, 2 svogūnai, 2 lauro lapai, gvaz­dikėlis, 5 kartieji ir 5 kvapnieji pipirai, 3 šaukštai tarkuotų krisntf, pagal skonį acto (citrinos rūgšties), vandens, druskos.

Stambius žuvies gabalus virkite sūdytame vandenyje su svo­gūnais, lauro lapais, pipirais, gvazdikėliu, gabaliuku sviesto, tru­pučiu acto. Išvirusią žuvį apdėkite tarkuotais krienais ir apipipilkite pakaitintu sviestu. Galima įpilti ir žuvies sultinio.

Generoliška lydeka

800 g žuvies, 3 šaukštai sviesto ar margarino, 100 g pomido­rų padažo, taurė raudono sauso vyno (50 g), 30 g razinų, 30 g tarkuotų krienų, druskos, pipirų, citrinos rūgšties.

Nuskusta ir išskrosta lydeka nuplaunama, perpjaunama išil­gai, išimamas stuburas, įžambiai supjaustoma gabaliukais, apibe-riama prieskoniais, pasūdomą ir 30 min. palaikoma šaltoje vietoje. Po to žuvis sudedama į puodą, pridedama sviesto, pomidorų pada­žo, vyno ir troškinama tol, kol suminkštės. Baigiant troškinti, su­dedamos razinos, krienai, kiti prieskoniai.

Žydiška kimštinė lydeka

800 g žuvies, 2 svogūnai, 1,5 šaukšto riebalų, bandelė, kiau­šinio trynys, petražolių lapeliai, 30 g razinų, 300 g svogūnų sulti­niui, šaukštas želatinos, druska, pipirai, cukrus.

Nuskusta ir išskrosta lydeka supjaustoma skersai gabalais, nuplaunama. Iš žuvies gabaliukų išimami audiniai, išmetami kau­lai. Svogūnai nulupami, nuplaunami, supjaustomi, pakepinami, at­šaldomi ir sumalami su žuviena, išmirkyta bandele, kiaušinio try­niu, susmulkinta petražole, nuplautomis razinomis. Paruoštu faršu prikemšami lydekos gabaliukai, sudedami į puodą, užpilami sulti­niu iš svogūnų ir verdama 50 min. ant mažos ugnies. Baigiant virti, pridedama išmirkytos želatinos, prieskonių.

by admin on January 16th, 2010 in Lydeka

Comments are closed.